Sabtu, 16 September 2017

Parti Bunga Hanya Tinggal Madey, Midin & Mukhriz

    10:48:00 PTG   1 comment

hamidah-osman-ppbm

Berita keluarnya seorang lagi pengasas parti PPBM iaitu Datuk Hamidah Osman hari ini membuktikan bahawa parti milik Mahathir itu kini sedang berhadapan krisis kepercayaan yang tenat.

PPBM kini boleh dibarat sebagai sebuah kapal yang sedang bocor di sana sini dan hanya menanti masa untuk tenggelam di tengah lautan.

Tindakan Hamidah selaku naib presiden PPBM keluar parti menunjukkan bahawa parti itu semakin tidak relevan dan ditolak pengundi.

Walaupun Hamidah tidak secara jelas menyatakan sebab perletakkan jawatanya, tapi penulis yakin beliau berbuat demikian kerana tidak mahu tunduk dengan desakkan DAP selaku 'Big Brother' dalam Pakatan Harapan.

Apa yang sedang berlaku dalam PPBM hari ini menunjukkan ketidakmampuan serta kelemahan kepimpinan Mahathir dan Muhyiddin dalam menangani krisis kepercayaan yang berlaku dalam parti itu.

Penulis harap apa yang berlaku ini dapat menjadi pengajaran kepada semua ahli PPBM.  Segera lah lompat parti. Buat apa tunggu lama-lama. Penulis juga yakin, pintu UMNO sentiasa terbuka untuk menerima bekas ahlinya yang ingin kembali ke perjuangan asal.

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

A Low Profile Blogger.

Latest
Previous
Next Post
1 ulasan:
Write comments
  1. Tentu ada sebab bila parti yg muda macam tu dah goyah & nak tenggelam.. Parti yg diwujudkan dari dendam kesumat tak akan bertahan lama..

    BalasPadam

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.