Khamis, 16 Mei 2013

Gagal Jadi Perdana Menteri, Anwar Salahkan Ketentuan Illahi

    10:16:00 PTG   3 comments

anwar-meroyan-jadi-pm

Sudah dua minggu PRU-13 berlalu dan dalam tempoh ini semua Kerajaan Negeri sudah selesai upacara angkat sumpah MB dan KM masing-masing, namun sepanjang dua minggu ini jugalah Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim masih meroyan sakan menghasut rakyat supaya menolak keputusan PRU-13.

Dalam jelajah propagandanya yang terbaru di Johor, Anwar turut menggunakan alasan undi popular 51% gabungan tidak berdaftar itu sebagai asas utama dalam penegasannya untuk tidak bersara dari dunia politik.

Kenyataan itu adalah reaksi Anwar bagi menjawab desakan pelbagai pihak mengenai janjinya untuk menjadi pensyarah sekiranya gagal dalam PRU-13. Gempak yang dilakukan dulu kini memakan diri, mahu tak mahu kenalah ada alasan untuk mengalih perhatian khalayak.

Hakikatnya Anwar lupa untuk menjelaskan soal undi popular untuknya tidak wujud pun kerana PKR yang diketuainya hanya memperolehi 20% sahaja berbanding BN yang mendapat 49% daripada keseluruhan undi popular.

Anwar juga tidak menyatakan hakikatnya sebahagian besar undi popular PR datangnya dari 5 buah negeri sahaja iaitu Selangor, Pulau Pinang, Wilayah Persekutuan, Perak dan Kelantan, sedangkan BN pula menguasai majoriti undi popular di 9 negeri yang lain.

Satu persatu negeri dijelajahnya semata-mata untuk menyebarkan propagandanya memburukkan SPR sambil menuduh BN melakukan penipuan, tapi di ketika yang sama boleh pula Anwar berbangga dengan undi popular yang diperolehi gabungan rapuh parti pembangkang yang dikenali sebagai PR.

Kini Ketua Umum PKR itu sedang dalam keadaan tersepit, bukan sahaja kerana gagal menunaikan janji tapi juga kerana sukar menerima ketentuan Illahi yang menetapkan BN kekal mendapat sokongan dan terus berjaya memerintah negara ini.

WakJ Zoner

Tentang WakJ Zoner

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
3 ulasan:
Write comments
  1. Cukuplah tu nuar.pru dah lepas.semua orang nak kerja.kalau tiap tiap malam nak berkumpul.susahlah orang nak rehat.kamu jadi pensyarah lagi baik.hari hati boleh bercakap pasal politik.

    BalasPadam
  2. Kesian tengok orang kemaruk nak jadi perdana menteri. Jawatan tu jawatan kat dunia sahaja. Tetapi fikir2 akhirat sama. Usia dah 60-an. Tak ingatkah diri pernah terlibat kes liwat, berasmara dengan bini orang, dengan Cina doll, berasmara sesama lelaki, menghura-hurakan rakyat Malaysia, melakukan banyak penipuan. Bawa-bawalah bertaubat sementara masih diberi nyawa oleh Allah

    BalasPadam
  3. NUAR TAK LAMA LAGI MASUK TANJUNG RAMBUTAN SETELAH BEBERAPA KALI MENIPU PENYOKONGNYA DEMI POLITIK SONSANGNYA. NUAR BERJAYA MELIWAT HASIL NEGARA UNTUK ABAM NON SEKELUARGA.

    BalasPadam

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.