Jumaat, 27 September 2013

Memang Patut Pun Pak Guard Ni Kena Sepak Dengan Bini Mat Yo

    12:56:00 PG   26 comments

pak-guard-nurul

Masa mula-mula wak dengar kisah Pak Gurad yang menyayat hati ni adalah sikit rasa simpati dengan nasib malangnya kerana dimaki sebagai jantan dayus oleh bini Mat Yo.

Namun hari ni, rasa simpati tu hilang tiba-tiba bila terlihat foto Pak Guard sedang tersengih kambing bersama anak Peliwat Ulung Negara, Nurul Izzah.

Biar pun ada yang kata, kemunculan Nurul Izzah bersama Pak Guard tu sekadar menangguk di air yang keruh atau cuba mencari publisiti murahan. Namun persepsi orang lain pasti akan menganggap dan mengata bahawa si Pak Guard ni adalah penyokong tegar Pakatan Pembangkang.

Sudah tentu selepas ini rasa simpati orang ramai akan bertukar menjadi benci dan meluat gara-gara anak puaka Anwar Berahim. Nasib badan lah!

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

A Low Profile Blogger.

Previous
Next Post
26 ulasan:
Write comments
  1. Ada baiknya kita jangan buat apa-apa spekulasi dulu. Kadang-kadang tak dapat nak dielak, kalau orang datang jumpa kita, tak kan kita nak menyombong dan nak dihalau pulak. Orang Melayu ni berbudi bahasa, tambah pulak guard tu orang tua. Walau tak kenal, suka atau tak suka tetap terima orang yang datang dan layan baik-baik. Lagi pun guard tu cuma orang biasa saja. Pada pendapat saya yang tak berapa pandai ni masih terlalu awal untuk kita nak buat andaian. Apa sekali pun keadaannya kebenaran pasti Allah akan tunjukkan. Kalau benar pakcik tu memang dianiaya Allah akan buktikan kemudian. Allah Taala maha mengetahui. Kita ni bersabarlah dulu jangan terburu-buru, serahkan semua kepada Allah.

    BalasPadam
  2. Bro, boleh tolong rasional sikit tak. Sekarang pakcik guard ni dah jadi selebriti yang femes kat youtube. Oleh itu, sesiapa sahaja pasti akan berebut-rebut untuk bergambar dengan pakcik ni. Saja-saja nak menumpang kepopularan pakcik ni dengan share kat fb. Pakcik ni pulak, bila orang dah datang semata-mana nak bergambar, takkan nak tolak pulak. Be rasional, bro. Tolong jangan buat tuduhan melulu kepada pakcik ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau wak jadi pakcik tu...wak kata dekat Nurul..."Pakcik tak suka publisiti murahan macam ni"

      Padam
    2. wak, sebenarnya si nurul izzah yg beria-ia nak bergambar dgn pak guard tu. si pak guard dh jadi selebriti youtube, sementara nurul izzah dh mula tenggelam glamour. pak guard tu tak mampu nak tolak sebab nurul izzah pandai merengek memujuk dgn gaya yg seksi. kucing dgn ikan wak!!!

      Padam
    3. Baru wak faham...rejeki jgn ditolak...lauk dah depan mata...

      Padam
  3. Wak, lain kali agak-agaklah kalau nak wat statement pun. Mana boleh main serkap jarang macamtu. Tuduh melulu hanya berdasarkan sekeping gambar. Nanti tak pasal-pasal wak pulak jadi bahan cemuhan peminat-peminat pakcik ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Picture show a thousand words....kalau takut dengan cemuhan..baik wak tutup blog...

      Padam
  4. Bergambar dgn anak peliwat..maka..liwat dari mula sampai habis..asal ada pompuan ajak bergambar..lupa bini yg dah berkedut dkt rmh..

    BalasPadam
  5. Tengok cara / posisi pacik tu bergambar pun dah tau lah bodoh!!!

    Cara beliau sopan, bukan mcm individu2 lain yg pernah bergambar dgn anak peliwat ulung negara nih!

    Cuba ko org pulak ulas pulak gambar2 pemimpin2 UMNO yg lain bersama Al-Juburi... Suma tu termasuk Ahjib Ngok kira kaki liwat lah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org politik memang kaki liwat...hang tak tau ka!

      Padam
  6. Alah ni kan gambar CUT and paste orang buta pun tau kan Wak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang buta mana boleh nampak...jgn tipu yer...

      Padam
  7. Walau belah mana pak guard tu sokong, dia tak sepatutnya dimaki sebegitu, letakkan politik kepartian ditempatnya dan tidak melampaui sifat ikhsan dan kemanusiaaan,...kita Islam Melayu, berpada-pada lah berpolitik kepartian,...ada yang lebih wajib, penting dan besar dari parti yang kita sokong,...

    BalasPadam
  8. Oii Wak, nak berpolitik pun biar berpada-pada. Takkan bila tengok pak guard bergambar dengan anak pemimpin pembangkang terus kutuk dia macam tajuk di atas. Ni la namanya politik sempit. Kalau gitu Wak sokonglah ye Pak guard tu kena caci bodoh, dayus dan kena sepak celah kelangkang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agama pun boleh dipolitikkan...apa salahnya wak politikkan isu ni...yg dok enter frame dgn pak guard tu pun orang politik...

      Padam
  9. POKOKNYA ISU PAK GUARD TU DENGAN BINI MAT YO.....dia nak ambil gambar dengan sapa pun itu hak dia lah... kalau berpolitik patut-patut sudahlah....politik sempit melayu tak berubah-ubah dari dulu sampai sekarang,Politik cina steady... hampir menumbangkan kerajaaan ketuanan melayu semasa PRU 13.
    Lepas ni nak pilih jadi guard kena interviev....sokong sapa..,parti mana. Last-last Mat Bangla dan Nepal yang kongker kawalan keselamatan di negara kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hang je lah jadi pak guard...boleh wak tumpang glamer...

      Padam
  10. aku naik meluat tgk nurul izzah anak puaka ni. masa berkempen pilihanraya PRU13 dulu baru nak turun tgk kawasan majority melayu. Itu pun dating nak berkempen je. sampai sekarang mana ada pernah turun padang berbanding raja nong cik dulu. Undi anak puaka ni sbnrnya dtg dari penduduk bangsar. 2 hari lepas aku ada ke Bangsar Village. Tanpa segan silu mcm x de apa2 apa keling tua kutuk dah pakai baju bersih 3.0 kat tempat awam dengan bangga je cara jalannya. Aku rasa elok bangsar tu pecah sempadan, ataupun najib kena buat lebih byk penempatan melayu yang mampu dimiliki. Ini aku tgk DBKL dok lulus pembangunan org kaya je especially bangsar south. Nama tempat pn x menunjukkan kawasan melayu padahal asal tempat tu kampong melayu kerinchi. Dalam DBKL pun terlalu banyak amalan makan suap, tinggal sikit banyak je. Pejabat2 Tanah pun sama, sebab dah biasa makan suap, akibatnya pemaju melayu ditekan mintak macam2 nak luluskan Tanah membangunkan Tanah untuk reserve melayu. Budaya rasuah yang dipupuk oleh cinaDAP sejak dulu ibarat anai2 merosakkan rumah. Nak harapkan tiang seri yang takut bini dan bini kaki shopping punah la Negara. Skrg sibuk jalan2 mkn angin ke silicon valley bawak sekampung PTD yg kos berjuta-juta. Tak Nampak pun lawatan tu bermanafaat pd Negara, jgn2 esok Negara kena bayar perunding dari silicon valley nak create mini silicon valley kat Malaysia. PM nak suruh rakyat berjimat, dia sendiri pun tak tunjuk teladan pada rakyat. Aku rasa org2 politik melayu ni dan lemah akal, digolongi org2 malas berfikir, malas membaca, ego, kaki cari peluang buat harta, tak kira lah parti mana baik kerajaan atau pembangkang. yang suffer adalah rakyat. - APTB, luahan perasaan rakyat golongan pertengahan tgl di lembah klang.

    BalasPadam
  11. Janganlah salahkan Pak Guard tu, dah nurul Izzah datang dia sambut lah baik. Orang UMNO pulak sombong tak mau datang... So fikirlah sendiri...

    -Walaupun lu Cun, tapi gua still benci bapak lu Nurul Izzah-

    BalasPadam
  12. Salam to All..

    Releks..jangan tengang2 sangat..meh wak bawak pi rumah urut..hahahahaha

    BalasPadam
  13. Di mana ada gula..kat situ la ada semut. Tersengih macam minah senget!!!! kerang busuk....uwekkkkk

    BalasPadam
  14. Jgn bimbang dan ragu, klu pak guard ni kecek mcm mne pun, nurul ijah ni x kan mau g blkg pintu..hihihihi..

    BalasPadam
  15. jgn tuduh secara mendadak...skrg ni bnyk pemalsuan gambar berleluasa... kita jgn lak nk buat andaian x berasas...xde sapa yg tau melainkan Allah je...toksah nk komen lebih2..

    BalasPadam
  16. Yang engkau org tak puas hati sangat kenapa .Cuba bayangkan kau org yg kena apa yg kau org buat

    BalasPadam
  17. yg penting diye tutup aurat dgn btol..ni rosmh rambut pon x reti nk tutup..mcm mne nk buat malasyia ni negara islam...lgi pon hal bpk diye tu kite x tau btol ke x kan..so itu urusan diye dgn allah..

    "Jika seseorang itu mmbuat kejahatan,maka yg harus dbenci adlh kejahatan yg dlakuknnye,bukan pesalahnye,krn apabila org itu mmbuat satu kebaikan,kite tdk akn nmpk kbaikannya..live in peace..this is what we want right..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setan pun boleh tutup aurat lebih baik dari dia lah..pasal bapak dia tu..mahkamah dah buktikan..macam mana air mani sendiri boleh masuk dalam dubur saipul...

      Padam

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni je di sin..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.