Jumaat, 30 Julai 2010

Nak kaya cepat!! Jom pasang jerat..Lihat Siapa yang kena..

    4:05:00 PG   4 comments



KUALA LUMPUR: Kumpulan sasarannya ialah kakitangan kerajaan berpendapatan rendah yang dimomokkan dengan keuntungan amat lumayan mencecah enam angka serta kereta mewah bernilai ratusan ribu ringgit setiap satu. Setiap kali pertemuan, deretan kereta mewah milik ‘upline’ antaranya BMW 5 Series, Nissan Fair Lady, BMW Z4 Spider, Mitsubishi Evo Lancer serta Nissan GTR Skyline akan diparkir di hadapan kafe atau restoran yang menjadi lokasi perjumpaan bagi memancing mangsa, selain menggambarkan keuntungan luar biasa yang bakal diperoleh. Itu taktik digunakan satu sindiket skim cepat kaya yang mengaut keuntungan atas angin dan aktif sejak tiga tahun lalu, kini disertai ribuan ahli di seluruh negara dengan majoritinya kakitangan kerajaan.Berselindung di sebalik nama kelab riadah dan keluarga, sindiket itu menawarkan pelaburan eksklusif dengan menjalankan perniagaan jualan langsung berasaskan produk makanan kesihatan sedangkan ia palsu.Modalnya juga bukan sedikit kerana ahli perlu membuat pelaburan sekurang-kurangnya RM41,000 sedangkan pulangan yang diterima tidak mencecah RM5,000 sebulan.Sesi perbincangan untuk berkongsi pelan pemasaran tidak berakhir dalam sehari. Dalang yang juga upline berpura-pura akan berkongsi keuntungan dan membantu mencarikan modal pelaburan melalui pinjaman bank yang akan diluluskan segera.Selain kereta mewah, dalang lintah darat terbabit sentiasa bermegah-megah dengan barangan mewah dan menceritakan pendapatan mencecah puluhan hingga ratusan ribu ringgit sebulan.Segala taktik itu terbongkar apabila lokasi pertemuan ahli kelab terbabit diserbu Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, JSJK Selangor dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Kepenggunaan dan Koperasi (KPDNKK) melalui Ops Serama di Pusat Perniagaan Mentari, Bandar Sunway, dekat sini, kira-kira jam 11 malam kelmarin....
Baca seterusnya di Harian Metro

Wak J says

Gara-gara nak cepat kaya begini la jadinya. Pada wak tiada jalan mudah untuk jadi kaya. Kita perlu berusaha bersungguh-sungguh untuk menjadi kaya dengan menggunakan cara dan kaedah yang betul di sisi Agama Islam. Jangan mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain. Ramai yang offer wak join benda-benda macam ni..hati dah tak minat nak buat macam mana. Sekarang di Facebook banyak skim-skim cepat kaya atau MLM ni bergentayangan mencari mangsa. Sekecil-kecil RM10 pun ada hingga beribu-ribu ringgit. Wak harap anda di luar sana tidak mudah terpengaruh dengan janji-jani manis yang mengatakan anda boleh kaya dengan secepat mungkin. Semua itu hanyalah BULLSHIT semata-mata. Anda punya akal pfikiran..Hang pikir la sendiri...

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

A Low Profile Blogger.

Previous
Next Post
4 ulasan:
Write comments
  1. nak kaya cepat tanpa usaha. last2 kena tipu. naiya ja.

    BalasPadam
  2. nak buat lagu mana..dah jalan tu yang dia orang pilih..kan dah kena jerat..gaji gomen dah la cukup2 makan je...nasib la tu

    BalasPadam
  3. Wak: skrg ni mmg ramai yg mudah tertipu...jd kengkawan sume ...jgn biarkan diri kita ni terus ditipu....celikkan mata....bukalah minda...okay...

    BalasPadam
  4. biasa la lumrah manusia..sape yg xnak kaya..lg la klu kaya cpt sape yg xnak kan??
    tp xde yg blh kaya dgn senang tanpa usaha..tp dgn menipu pun kira usaha jgk kan??cuma cara je yg x betul..hehe
    tp klu kaya gan cara menipu ni xkan kekal lama..

    BalasPadam

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni je di sin..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.