Jumaat, 4 Oktober 2013

Gempar!! Menteri KDN Hampir Tempeleng Wartawan Malaysiakini

    11:26:00 PTG   No comments

zahid-wartawan-mkini

KEJAM!!..itu lah perasaan yang wak rasa ketika cuba menjiwai watak sebagai wartawan Malaysiakini apabila dihambur dengan perkataan wartawan portal berita 'kaki spin' oleh Menteri KDN.

Tapi memang patut wartawan dari Malaysiakini atau wartawan lain dari portal beri pro Pembangkang dilayan sedemikian rupa seperti mana pemimpin mereka melayan wartawan pro Kerajaan.

Sepatutnya ramai lagi dari kalangan pak menteri BN mengikut cara Zahid Hamidi ketika melayan dan menjawab soalan pelik-pelik dan spin dari wartawan pro Pembangkang. Peduli apa kalau penyokong Pakatan hendak kata pak menteri kita takut jawab soalan wartawan mereka.


"Mengenai laporan audit tentang kehilangan 1.3 juta senjata di PDRM, saya tahu kehilangan itu bukan disebabkan  oleh pecah amanah, bukan disebabkan penyelewangan, bukan disebabkan unsur rasuah.

"Kehilangan antaranya disebabkan kecuaian atau kelemahan ketika operasi dijalankan,"- mkini

Semua orang tahu Zahid Hamidi dulu adalah pengikut kuat Anwar Ibrahim. Tapi hari ini tdak lagi. Apa yang dilakukannya terhadap wartawan Malaysikini itu persis mengikut gaya Anwar Ibrahim ketika berdepan dengan wartawan pro Kerajaan. Cuma gayanya lebih bersahaja tapi makan dalam.

Kalau tak percaya cuba anda saksikan dua vedio klip youtube disediakan sampai habis kemudian bandingkan tahap kematangan kedua-dua tokoh politik ini apabila berdepan dengan wartawan.Agak-agaknya siapa lebih hebat? Sila beri jawapan anda melalui ruang komen di bawah. Setiap komen yang anda beri sudah tentu akan memberi sedikit-sebanyak point  untuk Zahid Hamid dipilih  oleh ahli UMNO apabila tiba hari pemilihan nanti.

Pemimpin yang berani bersuara, berani bertindak dan berani mempertahan wajar dipilih dan dikekalkan. Jadi, sekarang anda sudah tahu nak pilih siapa bukan?

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.