Sponsored

Rabu, 16 Oktober 2013

Polis Bukan Hakim..Habis Tu Penjenayah Siapa? Bapak Kau Ke Surendran

surendran keling bodoh

Wak J: Bodoh punya keling!

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Padang Serai N.Surendran berkata polis harus menghentikan tindakan menembak sewenang-wenangnya.

Surendran berkata demikian kepada media di luar Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di mana beliau menerima cabaran untuk mengiringi polis mengadakan serbuan terhadap penjenayah bersenjata setelah menerima tawaran daripada Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Khalid Abu Bakar di Twitter Jumaat lepas.

Surendran berkata, "Mereka terus mengatakan mereka menembak penjenayah tetapi sebenarnya mereka menembak suspek. PDRM bukan hakim dan mereka harus cuba yang terbaik untuk menangkap tanpa perlu menncetuskan keganasan."

Apabila ditanya sama ada beliau takut, beliau berkata bahawa beliau tidak takut. "Saya tidak takut, saya lebih prihatin untuk orang ramai. Ini adalah risiko yang dihadapi oleh semua orang," katanya.

Surendran kemudian masuk untuk dipakaikan baju kalis peluru, tetapi pihak media tidak dibenarkan masuk.

Malah peguam yang mengiringi beliau juga tidak dibenarkan membawa masuk telefon dan komputer riba.

Surendran berkata butiran sah "pengembaraan" beliau akan dikendalikan oleh Ahli Parlimen Subang Sivarasa Rasaiah manakala satu lagi pengendalian adalah daripada Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (Risikan/Operasi) Bukit Aman Datuk Mazlan Mansor.

5 ulasan:

 1. Biar ank muda wakil rakyat PKR ni tahu bahaya dalam usaha polis menjejaki penjenayah. Apakah dia hanya sanggup utk mengikuti buat kali pertama sahaja.

  http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/10/benarkah-pca-2013-adalah-versi-ke-dua.html

  BalasPadam
 2. Sepatutnya dia minta tak payah pakai baju kalis peluru. Juga jangan henti satu operasi sahaja....hendaklah ikut untuk 6 bulan...

  BalasPadam
 3. aku doa mudah2an surendran mati kena tembak penjenayah , atau tak payah mati ... perut tembus peluru saja cukup !
  mudah2an surendran mati , mudah2an surendran mati , mati mati mati mati ....!!

  BalasPadam
 4. DAN KO KELING PARIAH PENDATANG SIAL CUMA LAWYER BODOH!!

  BalasPadam
 5. jgn dilayan keling tu.. keling klu dilayan n ajak bertaki memang susah ngaku kalah.. dipusingnya sana sini.. jgn layan atau kasi belasah aje.. tu yg sesuai layan keling2 nie..
  klu dilayan menjadi2 la mereka..

  BalasPadam

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni je di sin..