Sponsored

Isnin, 13 Januari 2014

Stopa Ali Syok 'Main' Betina, Blogger Pro UMNO Dapat Apa?

stopa-ali-zina

Wak J: Malang sungguh jadi blogger Pro UMNO la ni...

Video lucah: Kes Umno saman PAS selesai, Mustafa setuju ia kerja ‘blogger Umno’
 
Umno menarik balik samannya ke atas Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali dan dua lagi berikutan persetujuan Mustafa untuk menyatakan yang beliau maksudkan "bukan Umno" tetapi "blogger Umno" di belakang penyebaran video lucah ke atasnya.

Berikutan persetujuan itu, Harakahdaily hari ini menyiarkan satu berita bertajuk "Yang saya maksudkan blogger Umno bukan Umno - Mustafa".

Persetujuan ini dicapai melalui sesi mediasi yang disertai oleh kedua-dua pihak di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

Dalam sesi itu, Mustafa disertai oleh Bendahari PAS Pusat, Asmuni Awi yang turut disaman Umno serta peguam mereka iaitu Fitri Asmuni dan Zulhazmy Shariff.

Umno pula diwakili oleh peguamnya Datuk Hafarizan Harun dan Setiausaha Kerja Umno, Datuk Rauf Yusoh.

Umno menyaman Mustafa, Asmuni dan Ketua Pengarang Harakahdaily ketika itu, Zulkifli Sulong kerana mendakwa parti Melayu itu di belakang penyebaran video lucah Mustafa menjelang pilihan raya umum lalu.

Umno menafikan mereka terlibat dan menyaman ketiga-tiga mereka.

Menjelang pilihan raya umum lalu, blogger Umno menyebarkan video lucah yang dikaitkan dengan Mustafa.

Mustafa menafikannya dan mendakwa Umno terlibat dalam pembikinan dan penyebarannya untuk memalukan PAS.

Pada 13 April 2013, menjelang pilihan raya umum, Harakahdaily menyiarkan berita bertajuk "Mustafa ceramah di Dungun dakwa Umno terdesak" selepas video itu tersebar.

Dalam ceramah itu, berdasarkan laporan Bernama, Harakahdaily menyiarkan kenyataan Mustafa yang menyifatkan ia fitnah dan kerja Umno.

Hari ini, plaintif dan defendan mencapai kata sepakat untuk menyelesaikan saman itu secara mediasi dengan Mustafa mengeluarkan kenyataan itu di Harakahdaily. – 13 Januari, 2014.

1 ulasan:

  1. Celaka ko rauf.... ko lebih teruk dari anwar...aku harap x akan tersilap lagi memangkah umnobn dlm pru akan datang... selagi seluruh kepimpinan umno sekarang berkuasa... jgn lagi mengugut dgn kejahatan dap @ anwar.... setannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    BalasPadam

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni je di sin..