Khamis, 20 Ogos 2015

PAS Shah Alam 'Bungkus'

    9:39:00 PTG   1 comment

pas-shah-alam-bungkus

Yang Dipertua (YDP), timbalan dan naib YDP PAS Shah Alam mengemukakan perletakan jawatan mereka dalam parti.

Perletakan jawatan YDP, Azli Yusof; timbalan, Zulkifli Mohf Nani naib YDP, Mohamad Jamil Abd Rahim dan bersama 18 ahli jawatankuasa yang lain bagi sesi 2015-2017 berkuat kuasa pada Rabu.

Ketua sayap Dewan Muslimat PAS, timbalan ketua, naib ketua dan 11 lagi ahli jawatankuasanya turut meletakkan jawatan.

Keseluruhan jawatankuasa adalah dari Dewan Himpunan Penyokong PAS Shah Alam (DHPP) turut meletakkan jawatan mereka.

"Pengumuman rasmi dibuat semasa mesyuarat bahagian PAS kelima untuk sesi 2015-2017 yang diadakan pada Rabu. Tugas-tugas diserahkan kepada setiausaha PAS Shah Alam dalam keadaan yang saling memahami," menurut satu kenyataan bersama.

"Perletakan jawatan itu bukan berniat untuk melemahkan jentera PAS Shah Alam, tetapi untuk memperjuangkan Islam dalam cara yang kita lebih yakin untuk melakukannya," kata kenyataan itu lagi.

Terdahulu, tiga belas anggota dari 22 individu dari jawatankuasa sayap Pemuda PAS kawasan Shah Alam meletakkan jawatan mereka dalam keadaan politik semasa yang menjadi antara punca perletakan jawatan mereka.

Ketua Pemuda, Timbalan Ketua Pemuda, Naib Ketua Pemuda dan 10 lagi ahli jawatankuasa meletakkan jawatan pada 11 Ogos lalu.

Timbul spekulasi perletakkan jawatan mereka merupakan permulaan kepada penghijrahan dari PAS ke kumpulan Gerakan Harapan Baru (GHB).

Masih bergerak sebagai sebuah badan bukan kerajaan (NGO), GHB dijangka melancarkan parti politik tidak lama lagi di bawah nama Amanah.

Abdul Qadir

Tentang Abdul Qadir

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
1 ulasan:
Write comments
  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.