Sabtu, 27 November 2010

Third Force PKR Vs Fourth Force PKR: Siapa bakal tergolek DOG!

    10:27:00 PG   4 comments

 

PETALING JAYA: Kewujudan kumpulan yang dikenali sebagai 'Third Force' dalam Pakatan Rakyat bakal menyulitkan gabungan berkenaan untuk menang besar pada pilihan raya umum akan datang.

Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Senator Dr Syed Husin Ali yang mengakui perkara itu berkata, kumpulan berkenaan perlu ditangani dengan bijaksana dan tidak boleh dipandang ringan.

"Sekarang ada percubaan untuk membentuk apa yang disebut sebagai 'Third Force'. Jika terbentuk, badan ini boleh memberi nafas kepada Umno dan Barisan Nasional (BN).

"Ia akan juga menyulitkan Pakatan Rakyat untuk mencapai kemenangan besar.
SUMBER MSTAR ONLINE

Kini PKR telah mula runsing dan pening kepala dengan kemunculan third force yang bakal menggugat dan merobek kestabilan Parti Keadilan Rakyat, gara-gara demokrasi dalam parti tersebut telah mati. Gearakan ini muncul akibat dari rasa tidak puas hati di atas pemilihan parti yang diadakan baru-baru ini.

Blog Wak Jengkol menyarankan agar PKR mewujudkan satu lagi gerakan yang diberi nama "Fourth Force" sebagai sayap kiri PKR bagi membendung kemaraan Third Force, yang dikahbarkan sekarang ini sedang bergiat aktif menyusun startegi untuk membuat onar dalam PKR. Sekiranya pihak PKR tidak mempunyai ahli-ahli yang mencukupi untuk diserapkan ke dalam Unit Fourth (4th) Force. Blog wak jengkol boleh memberikan sedikit gambaran (gambar lagi) mereka yang layak untuk menyertai unit ini. Semoga terhibur...hehehe



Wak J: Berapa banyak FORCE daa muncul dalam PKR..Nah amik nih wak kasi tambah lagi satu FORCE untuk membantu bang Nuar. Lepas ni wak harap tak ada lagi muncul FORCE yang bukan-bukan dalam PKR...Posting kali ni untuk JENAKA petang Jumaat je..hihihih

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

A Low Profile Blogger.

Previous
Next Post
4 ulasan:
Write comments
  1. ha ha ha...lucah lah lu ni...ha ha ha

    apa pun aku rasa betul le...ha ha ha...

    memang pondan tu beb...

    BalasPadam
  2. katakanlah... ini hanya palsu dan fitnah semata-mata...

    hehehehe

    BalasPadam
  3. macho sungguh gambar pompuan2 kat atas tu..haha!

    BalasPadam
  4. Salam tuan,
    blog tuan sudah dipautkan dilink blog yang diberi muka, selamat berblog ~ bh

    BalasPadam

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.