Ahad, 1 September 2013

Samad Uban Hampir Masuk Wad Dikerjakan Abang Botak

    2:30:00 PG   9 comments

abang botak samda said merdeka

Tiba-tiba nama 'Abang Botak' menjadi sebutan di blog-blog pro kerajaan dan juga di laman sosial. Fenomena ini terjadi disebabkan keberanian beliau merampas bendera 'Sang Saka' kepunyaan Pakatan Pembangkang ketika para wartawan dan jurugambar sedang khusyuk mendengar Samad Uban menyampaikan puisinya.

Tindakan berani dan spontan 'Abang Botak' merampas bendera Sang Saka milik Pembangkang yang berjaya dirakam oleh lensa kamera itu juga turut mengundang rekasi luar biasa serta  pujian hormat dari pengguna internet yang telah menonton klip video tersebut di YouTube.


Apa yang berlaku pada malam ambang merdeka itu memberi gambaran kepada kita semua bahawa Pakatan Subversif yang dianggotai oleh kelompok Melayu bodoh serta puak Cinabeng ini tidak lah sehebat dan seberani mana seperti yang sering dimomok-momokan mereka selama ini. Lihat sahaja reaksi Adam Adli dan A Samad Said serta penyokong Pakatan yang lain, tergamam kaku seperti orang hilang punca apabila bendera yang menjadi simbol perjuangan mereka dirampas begitu sahaja.

Keberanian dan ketegasan yang ditunjukkan 'Abang Botak' ketika berdepan dengan puak subversif dari Pakatan Pembangkang ini wajar dijadikan contoh kepada kita semua yang sayang dan cintakan tanah air.

Segala bentuk provokasi atau anasir-anasir subversif yang didalangi oleh Pakatan Pembangkang untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara republik wajar ditentang habis-habisan sebelum bibit-bibit perpecahan dan kehancuran yang dibawa mereka berjaya menyusup masuk dan merosakkan minda rakyat.

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
9 ulasan:
Write comments
 1. SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas keberanian PENDEKAR Islam/Melayu kita ini, yg. begitu berani walau seorg berdepan dgn. MUSUH Islam/Melayu!

  Saya syaki si PENGKHIANAT-PENGKHIANAT dari DAPBANGKAI/PKR ini sebenarnya cuba menipu, kononnya mereka memperjuangkan simbol bendera Persatuan Kesatuan Melayu Muda (KMM) iaitu Sang Saka Malaya (SSM), utk. menentang pemerintahan UMNO.

  Tapi, di syaki, logo bintang pada bendera SSM ini sudah menjadi simbol bintang agama KRISTIAN ZIONIS DAPBANGKAI/PKR, utk. MENENTANG/MENCABAR/MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya dan kuasa pemerintahan Islam/Melayu melalui pemimpin Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan PDRM kita, yg. dilambangkan oleh Bendera Jalur Gemilang Malaysia kita (lihat di http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/maklumat-kenegaraan/194-bendera-malaysia.html) dan juga Bendera Sang Saka Biru PDRM kita (lihat di http://www.sabahrmp.gov.my/mengenai_kami/mengenai_logo.html ). Jadi ini disyaki merupakan ANCAMAN TERORISMA utk.menjatuhkan Islam/umatnya, termasuk Raja-Taja Melayu, pemimipin UMNO dan polis kita. Juga utk. MENGHASUT umat Islam/Melayu Indonesia, termasuk yg. sudah menjadi rakyat Malaysia, utk. menyokong pembangkang PR, di mana puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR sedang mempergunakan PAS, melalui sejarah anti-penjajahan Inggeris KMM dahulu yg. ingin menggabungkan Malaysia dan Indonesia, di samping menjatuhkan Raja-Raja Melayu.

  Dan lambang bintang agama Kristian ini sudah menjadi logo rasmi EVANGELIS Star , sebab itu disyaki mengapa the Star sengaja meletakkan gambar Masjid (yang kecil pula itu) untuk melambangkan Hari Raya dan Bendera Jalur Gemilang tercinta kita, di bawah logo bintang Kristian mereka.
  Bintang LIMA penjuru dlm. agama Kristian, (lambang bintang Zionis pula, enam penjuru) adalah melambangkan tuhan agama Kristian, iaitu Jesus, jelmaan tuhan mereka, serta kelahiran asal Jesus dan kepulangannya ke bumi di masa hadapan. Maka, Jesus sebagai "Morning Star" melambangkan cahaya tuhan mereka ke bumi ini (di dalam agama Yahudi pula, bintang Zionis melambangkan utusan tuhan mereka yang akan turun menyelamatkan mereka).

  Maka saya berharap pihak JAWI/JAKIM dan KDN akan menyiasat hal ini dengan segera. Dan sekiranya akhbar the Star adalah akhbar Kristian, mereka mesti mengumumkannya secara terbuka, supaya umat Islam, terutamanya jenerasi muda Islam/Melayu yg. dari golongan `bijak-pandai‘, akan lebih berhati jika membaca akhbar ini, iaitu degan tujuan memantau akhbar ini. Kerana mesej agama Kristian akhbar ini adalah tersembunyi dan cara yang amat halus tetapi amat merbahaya kepada Islam/umatnya di bumi pusaka Islam kita ini.

  Juga, ANCAMAN TERORISMA kepada Islam/umatnya termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis Islam/Melayu kita, disyaki melalu simbol bendera Sang Saka Malaya ini oleh puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR, amatlah BAHAYA sekali! Maka, JAWI/JAKIM dan KDN serta PDRM, mesti bertindak segera utk. MENGHARAMKAN terus bendera Sang Saka Malaya dan mana-mana perhimpunan yg. meyokongnya!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  BalasPadam
 2. PEMBETULAN:

  Jadi ini disyaki merupakan ANCAMAN TERORISMA utk.menjatuhkan Islam/umatnya, termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis kita. Juga utk. MENGHASUT umat Islam/Melayu Indonesia, termasuk yg. sudah menjadi rakyat Malaysia, utk. menyokong pembangkang PR, di mana puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR sedang mempergunakan PAS, melalui sejarah anti-penjajahan Inggeris KMM dahulu yg. ingin menggabungkan Malaysia dan Indonesia, di samping menjatuhkan Raja-Raja Melayu.

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 3. Syabas kepada Abang Botak " You Are Our Trully Malaysian Brothers " Kalau dapat saya hendak salam Tangan Abang Botak...Semangat tersebut yang kita rakyat Malaysia inginkan...Walaupun dalam pengamatan saya Abang Botak adalah dari kaum India tetapi semangat dia adalah Rakyat Malaysia tulin... Syabas abang Botak teruskan perjuangan Anda semoga lebih ramai lagi rakyat Malaysia Macam Abang Botak...Jangan cuma pandang puak penderhaka serta penghianat negara menghina negara kita. Ayuh kita sama-sama dengan Abang Botak gempur puak-puak jahanam ini jangan biarkan...

  BalasPadam
 4. mana pekida,ngo2 islam dan ngo2 melayu..patutnya mereka lah yang kehadapan..tahniah abg botak diatas keberanian melanggar pengkhianat bangsa

  BalasPadam
  Balasan
  1. Dia org berani bersuara je...tapi tindakan hampeh!Tak berani..

   Padam
 5. berani amende...yg aku tgk depan tu A Samad Said, Adam Adli & Auntie tu...boleh la abg botak tunjuk hero....

  tp aku pun tk setuju dia org ni dok usung bendera merah putih ni...

  BalasPadam
 6. berani la tu namanya....kalau ko depan samad situa tu, apa ko buat? paling tidak terkebil2 mcm tikus mondok kena hujan...salute abg botak.

  BalasPadam
 7. Tabik spring bro..

  BalasPadam
 8. Berani bertempat.Hebat brader tu.

  BalasPadam

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.