Khamis, 29 September 2016

Sampai Bila Masalah Air Di Selangor Akan Selesai

    10:56:00 PG   No comments

masalah-air-selangor

Sejak kerajaan Negeri Selangor mengambil alih SYABAS, gangguan bekalan air bersih yang kerap berlaku di negeri terkaya di Malaysia ini memang cukup menyusahkan dan memenatkan.

Sampai bila agaknya masalah gangguan bekalan air yang berlaku akan selesai sepenuhnya agar rakyat negeri ini dapat menjalani kehidupan yang lebih tenang.

Setiap kali berlaku gangguan, rakyat terpaksa berbelanja lebih bagi memastikan bekalan air untuk kegunaan harian di rumah tidak terputus. Termasuk lah membeli air mineral berkotak-kotak.

Penulis ramalkan, gangguan bekalan air yang sedang menghantui rakyat Selangor ini tidak akan selesai sampai bila-bila memandangkan pemimpin yang dipilih  memanjang sibuk bermain politik.

Difahamkan sejak beberapa hari lalu, lebih 337,000 akaun pengguna Syabas yang melibatkan hampir 1.5 juta rakyat mengalami gangguan bekalan air.

Manakala, maklumat terbaru yang penulis terima mengatakan gangguan bekalan air yang berlaku sejak 22 September lalu akan pulih sepenuhnya hari ini.

Harap-harap semuanya kembali seperti biasa mengikut apa yang dijanjikan. Memang seksa rasanya bila ketiadaan air, kalau setakat tak mandi beberapa hari masih ok lagi. Cuma, bab nak basuh kencing, berak yang menjadi masalah besar.

Ini lah bahananya janji AIR PERCUMA

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.