Selasa, 18 Oktober 2016

Najib Vs Kapitalis Ciptaan Mahathir

    11:02:00 PG   No comments

mahathir-vincent-capitalist

Kelompok Kapitalis Cina yang pernah dikayakan Dr Mahathir pada suatu masa dulu menjadi penyumbang terbesar dana politik kepada DAP pada hari ini.

Menerusi sumbangan itu juga membolehkan Pakatan Pembangkang bertahan, kuat dan mewah seperti yang dapat kita lihat sekarang.

Oleh sebab itu Daim Zainuddin dapat menjangka Pulau Pinang, Perak dan Selangor bakal tumbang kepada pembangkang dalam PRU12 dahulu.

Menurut pemilik akaun Facebook Jusoh Gobek, undi orang-orang Cina dikawal oleh kapitalis-kapitalis ini melalui persatuan perniagaan mereka. Apabila kapitalis-kapitalis ini mengarahkan orang-orang Cina agar mengundi pembangkang, itulah yang terjadi sejak PRU12.

Kerana itu juga Dr Mahathir yang rapat dengan kapitalis-kapitalis ini tidak tergugat ketika DS Anwar dipecat kerana beliau dapat memegang undi orang-orang Cina ini melalui kapitalis-kapitalis ini, walaupun undi orang Melayu berpecah dua.

Apa yang berlaku hari ini (Dr Mahathir melawan DS Najib) adalah perang kapitalis ke atas kerajaan yang tidak mahu tunduk kepada penguasaan mereka.

Jadi, memenangkan Dr Mahathir adalah sama seperti memenangkan kapitalis-kapitalis ini. Sekali kerajaan tunduk kepada mereka, tiada peluang lagi untuk bebas daripada kapitalis-kapitalis yang sedang memecah-belahkan orang-orang Melayu melalui orang-orang suruhan mereka.

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.