Khamis, 5 April 2012

'Berus Gigi Dulu Kalau Nak Cium Mulut Dengan Aku'-Wan Azizah

    11:30:00 PTG   No comments


Rakyat Malaysia bakal dipersembahkan dengan aksi yang sangat meloyakan dan aksi  yang boleh memotong stim bagi sesiapa sahaja yang yang menontonya.

Dikhabarkan, dalam masa terdekat satu sidang media akan diadakan antara Wan Azizah dan Shamsidar Tahrin bagi membuktikan kepada penyokong PR dan orang ramai bahawa hubungan mereka berdua masih hangat dan erat.

Menurut sumber, dalam sidang media itu nanti turut akan diselitkan dengan babak yang menyentuh hati, perasaan dan juga syahwat, apabila Kak Wan dan Shamsidar diarah melakukan aksi peluk sambil cium mulut di hadapan lensa kamera sebagai tanda kemesraan.

Bagi penyokong PKR yang sudah membayangkan bagaimana aksi 'mesra-mesra' antara Kak Wan dan Shamsidar, diharap tak berkhayal terlalu awal dan pergi terlalu jauh kerana dikhuatiri apa yang diharap itu tidak menjadi kenyataan.

Sudah banyak kali penyokong-penyokong PKR dihampakan dengan kisah-kisah stim separauh masak atau setengah jalan yang dilakonkan oleh pemimpin Pakatan Pembangkang demi meraih simpati penyokong sendiri dan juga masyarakat.

Semua pemimpin-pemimpin atasan Pakatan Rakyat tahu bahawa Wan Azizah dan Shamsidar sudah lama tidak bertegur sapa. Semua orang tahu, Wan Azizah tidak akan menghadiri program di mana Shamsidar juga menghadirinya. Sekiranya mereka terserempak, mereka akan bermasam muka. Ketegangan antara mereka sudah tidak boleh disembunyikan lagi. Itu hakikat.

Kisah keakraban antara madu-madu Anwar yang cuba digambarkan oleh penulis di Laman Suara PR, tak lebih hanya sekadar untuk mengaburi mata dan mengalih tumpuan penyokong taksub supaya lupa akan situasi panik dan kepincangan yang berlaku dalam PR setelah diasak bertubi oleh pihak lawan di segenap sudut dan pelusuk.

Jika benar Wan Azizah dan Shamsidar akan membuat sidang media bersama, kenapakah berita ini tidak datang dari kedua-dua mereka sendiri dan dilaporkan oleh media rasmi mereka?  Kenapakah hanya Laman Suara PR yang menghebahkannya?

Malah mereka juga berdiam diri apabila khabar kononnya Umi Hafilda mempunyai bukti bergambar hubungan Anwar-Shamsidar dihebahkan oleh laman yang sama.

Nampak sangat ini adalah usaha terdesak PR untuk menangkis peluru yang dilontarkan Nallakarupan. Tentu sekali PR sedar, jika tiada langsung usaha untuk menjawab persoalan mengenai hubungan intim Anwar-Shamsidar atau hubungan dingin Azizah-Shamsidar maka rakyat akan melihat bahawa kisah cinta 4 segi senget lagi songsang keluarga mereka adalah benar belaka.

Perkembangan ini meletakkan PR dalam keadaan serba tak kena. Jika didiamkan maka penyokong akan mula meragui mereka, tetapi jika diberi respon maka mereka mungkin akan terjerat diri sendiri.

Nukilan Wak J+Beruang Biru

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.