Isnin, 21 Mei 2012

Berani Sungguh Bekas Timbalan Presiden PAS Langkah Serban Tok Guru

    12:31:00 PG   No comments


Kemunculan beberapa 'orang besar UMNO' di majlis kenduri kahwin anak kepada bekas Tim Presiden PAS baru-baru ini, telah mengundang 1001 cerita. Ada yang menarik, ada juga yang tak syok kita dengari.

Walaupun hanya menghadiri majlis kenduri khawin, namun kehadiran 'orang besar UMNO' ke majlis tersebut sudah cukup membuatkan darah hijau pekat penyokong dan pemimpin PAS menjadi panas dan mengelegak. Tak lama lagi meletuplah tu.

Pasti ada dari kalangan pemimpin PAS yang berstatus 'parasit' cukup berbulu serta sakit hati melihat 'pemandangan indah' ini kerana dalam hati mereka telah terpaku mati perasaan benci terhadap orang UMNO dan juga pemimpinya.

PAS sebagai sebuah parti politik yang sentiasa takut dengan bayang-banyang sendiri, pasti akan melihat perkembangan ini sebagai sesuatu perkara yang tidak sihat sekaligus boleh mengancam dan menggugat kedudukan PAS.


"Ini tak boleh jadi, Nasha perlu dinyah keluar dari PAS dengan kadar segera". Biarpun ia cuma sekadar tekaan, tapi tak mustahil apa yang disebut tadi memang terdetik dalam setiap hati parasit-parasit PAS yang sangat bencikan perkara yang berunsurkan perpaduan di antara pihak yang berseteru dalam politik, terutama antara orang Islam PAS dan UMNO.

Tak sempat lagi duit salam keruk dikira, sudah mula kedengaran suara-suara sumbang dari kem parti Islam PAS. Mereka menyifatkan perbuatan bekas Timbalan Presiden PAS, memuliakan tetamu dan bermesra-mesra dengan pemimpin UMNO, sebagai tindakan yang tak senonoh kerana mendahului Tok Guru dalam agenda 'muzakarah'  antara UMNO dan PAS.

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

Seorang blogger kacak, kaya dengan senyuman dan sangat merendah diri. Ingin berkenalan sila PM wak di wakjon9@gmail.com

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.