Ahad, 29 Disember 2013

Rancangan Letupkan Ibu Negara, PDRM Perlu Siasat Siapa Pemilik Akaun E-Mel

    9:07:00 PG   No comments

RafiziRamli-bom

Wak J: Sebelum polis menyiasat siapa penyebar berita tersebut, ada baiknya pihak polis terlebih dahulu menyisasat siapa pemilik alamat email seperti yang tertera dalam gambar di bawah.

Pemimpin Pembangkang ni bukan boleh dipercaya sangat. Bila sudah kantoi mula lah salahkan pihak lain, padahal sendiri yang buat.

Sampai nak letup sana, letup sini..ini dah kira perkara serius. Nampak sangat ia memang agenda Pembangkang untuk mencetuskan keadaan huru-hara dalam negara. Harap pihak polis dapat bertindak segera berkenaan perkara ini sebelum mendatangkan mudarat paling besar.

Pihak SKMM juga seharusnya perlu melakukan siasatan menyeluruh dan sangat terperinci memandangkan ini membabitkan keselamatan negara serta orang ramai. Menurut sumber yang boleh dipercayai, alamat email seperti yang tertera tu memang betul milik Rafizi dan Rahim Ghous. Rafizi sendiri pun tak menafikan yang alamat email itu bukan kepunyaanya.

rafizi-rahim-chaos

Ancaman bom: PDRM perlu ambil tindakan

SHAH ALAM – Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli menggesa Polis Diraja Malaysia (PDRM) menyiasat satu entri blog pro-Umno hari ini mendedahkan satu e-mel yang mengaitkan beliau dan seorang individu didakwa mendalangi komplot ancaman bom menjelang perhimpunan rakyat pada 31 Disember ini.

Beliau berkata, pihak polis wajar mengambil tindakan tegas terhadap blogger terbabit yang mereka-reka e-mel tersebut sambil menyifatkannya sebagai ‘fitnah luar biasa’ kerana ia membabitkan ancaman bom serta boleh menggugat ketenteraman awam.

“Ia lebih berbahaya apabila polis tidak mengambil tindakan terhadap fitnah-fitnah seperti ini yang boleh menghuru-harakan ketenteraman awam.

“Apabila ada fitnah yang menyalahgunakan internet sewenang-wenangnya seperti menakut-nakutkan rakyat dengan bom dan sebagainya, polis sepatutnya mengambil tindakan dan tangkap blogger-blogger Umno terbabit,” katanya kepada Sinar Harian Online, hari ini.

Beliau berkata demikian mengulas lanjut pendedahan sebuah blog pro-Umno yang memuat naik “print screen” e-mel yang dikatakan menggunakan alamat akaun milik Rafizi dan rakannya yang dipintas blogger terbabit pada jam 3.03 pagi, hari ini berhubung rancangan mereka untuk memasang bahan letupan di lima lokasi berasing di ibu negara.

Wak Jengkol

Tentang Wak Jengkol

A Low Profile Blogger.

Previous
Next Post
Tiada ulasan:
Write comments

Sila komen yang murni-murni saja di sini..

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner
© 2017 Wak Jengkol. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.